úterý 11. ledna 2011

Týdenní shrnutí #2

První novoroční vydání týdenního shrnutí zahájíme výčtem novinek od posledního dílu (asi polovina prosince) do 10.1. - příští pondělí už se najede na klasické shrnutí novinek za poslední týden...
Za ten skoro měsíc se toho událo skutečně hodně. Byla oznámena spousta novinek a na Wargaming.cz se objevil nespočet aktualizací. Tak se do toho rychle pusťme.

  • Začněme s Games Workshop - v Advance Orders WFB se objevila nová vlna skavenů (většinou jsou to stroje a speciální charaktery). Nějaké novinky se v Advance Orders W40K objevily i pro vesmírné mariňáky (taktéž většinou speciální charaktery). Mnohem zajímavější je však oznámení další nové armády pro Warhammer 40k - v dubnu se můžeme těšit na Codex: Grey Knights. Šedí Rytíři by spolu s ním měli dostat své první plastové modely (lze očekávat "běžné" mariňáky a terminátory) a určitě i něco v kovu (pravděpodobně nějaké speciální charaktery - nějací budou určitě i noví).
  • S Games Workshop se neodmyslitelně pojí Forge World. A ten po kratším období klidu zase začíná chrlit novinky - vydává se další díl Imperial Armour, tentokrát druhý díl války o Badab. Spolu s ním lze očekávat spoustu nových modelů, z nichž první je speciální charakter loajalistické kapituly Carcharodonů (bývalých Hvězdných Žraloků) Tyberus. Moc pěkný model.

Tyberos
  • K natěšeným fanouškům se i do naší domoviny už dostal první snímek z prostředí Warhammeru 40k - Ultramarines The Movie - recenzi čekejte v nejbližších týdnech na Wargaming.cz. Za sebe ale už teď můžu říct, že to stojí za to (pokud neočekáváte superskvělou grafiku a úžasný příběh, tak se vám to bude hodně líbit). Určitě se tak těšíme na nějaké případné další počiny související s tímto univerzem.
  • Teď k non-GW hrám - na světlo světa pronikly nějaké informace k velmi populární hře Infinity. V roce 2011 se pro ni chystá campaign book, který by měl zase o kus posunout hratelnost i směrem ke kampaním. A samozřejmě se můžeme těšit na spousty nových modelů.
  • A u Infinity zůstaneme i u dalšího bodu. Na známém webu Tabletop Gaming News se jako tradičně na konci roku udělovaly ceny za nejlepší miniatury a hry uplynulého roku. V cenách editora se jako nejlepší hra umístilo rozšíření Infinity (Human Sphere) a jako druhý terén pak Dreadstone Blight od Games Workshop. V cenách čtenářů zvítězil mezi sci-fi miniaturami modely Anathematic z Infinity, která si taktéž odnesla cenu za nejlepší herní systém. Takže úspěšný rok pro tuto hru ze Španělska.
  • Další aktuálně populární hra Malifaux nyní rozšiřuje novou verzi karet postav, která by měl sloužit k lepší vyváženosti hry. Celkem zajímavým faktem je, že výměnu karet nabízí zdarma (jen za zaplacení poštovného).
  • No a výčet novinek zakončíme u Wargaming.cz. Tam se toho koncem roku událo velmi mnoho. Díky souhlasu přímo od tvůrců hry Infinity byla vytvořena veřejná sekce o této hře, kde jsou postupně zveřejňovány překlady textů ze stránek této hry.
  • Na webu se objevila spousta článků k různým wargamingovým hrám - byla dokončena série o hraní Malifaux, zahájeno představování herní stránky Infinity a uveden herní systém Ambush Alley. Všechny tyto a další související články najdete v sekci Hry s miniaturami.
  • Fanoušci R. E. Howarda a jeho nejznámější postav, kterou je bezesporu Barbar Conan, si mohou přečíst přeloženou Howardovu povídku Bohové severu (má dvě části).
Přelom roku byl tedy víc než bohatý a aspoň za Wargaming.cz můžu říct, že se v novém roce můžete těšit ještě na spoustu novinek a překvapení. Těšte se!

Žádné komentáře:

Okomentovat