sobota 23. července 2011

Následující rok Wargaming.cz


Pro Wargaming.cz teď přichází poměrně náročné období. Já, jako tvůrce významné (byť už ne rozhodující) části obsahu, korektor všech a administrátor redakčního systému budu zřejmě až jeden rok v zahraničí na studijním pobytu. To znamená, že asi budu mít na stránky méně času. To zřejmě povede k omezení množství (frekvence) aktualizací po tuto dobu. V žádném případě to neznamená, že bych na web zapomněl či dokonce s ním po danou dobu skončil, ale prostě budu věnovat svou pozornost tomu, proč do zahraničí jedu. Vás, návštěvníky webu, prosím o co největší pochopení a podporu po tuto relativně dlouhou dobu.
Web Wargaming.cz samotný už má však takové množství obsahu, že nižší množství novinek by nemělo ohrozit jeho funkcionalitu. Zejména ve fluffu Warhammeru 40.000 jsou veškerá hlavní témata i množství těch podrobnějších už pokryta. Jiné sekce, jako Warhammer Fantasy Battles, Malifaux či Infinity by si na druhou stranu zasloužily výrazné rozšíření. Právě jim bych se proto rád v následujícím roce mnohem výrazněji věnoval.
Krom nich se pak budu snažit o co nejpravidelnější zásobování obecnějšími články typu představení wargamingových her či různých témat s wargamingem souvisejících. Úplně nové sekce v příštím roce spíše očekávat nelze, až na jednu už delší dobu připravovanou novinku, kterou teď raději zmiňovat nebudu, abych nevzbudil případné zklamání, kdyby se tento záměr nevydařil.
Via Historia, historická součást Wargaming.cz, bude, jako v poslední době, spíše takovým otloukánkem, na kterého se z hlediska rozšíření dostane nejméně (pokud nepomohou jiní autoři, v což doufám). O to více se však příznivci těchto stránek mohou těšit na dobu následující po mém pobytu v zahraničí, protože už je připravováno významné rozšíření webu. Na to dojde až bude dostatek volného času a připraveno významnější množství materiálu, který bude možno v této velké inovaci na webu přidat.
Samozřejmě, velkou pomocí mi byli a jsou ostatní autoři různých textů či článku, a pokud ti v tom budou pokračovat nebo se najdou noví tvůrci, rád je uvítám a o to víc se bude samozřejmě novinek na webu objevovat. Zájemci mohou své příspěvky přidávat na fórum Wargaming.cz do sekce Líheň nápadů, nebo mě pro podrobnější informace kontaktovat tamtéž.
Plány na období po mém návratu jsou spíše mlhavější, přeci jen už se jedná z tohoto hlediska o poměrně vzdálenou budoucnost. Každopádně se už bude pomalu schylovat k počátku prací na 4. generaci celého projektu - tedy vylepšení redakčního systému a nasazení řady vylepšení, jejichž seznam už se začíná vytvářet. Pokud tedy bude nadále chuť na stránkách pracovat (a to doufám bude - přeci jen už je tvořím přes šest let), tak bude rozhodně na co se těšit. Ale velké přepracování stránek je už hodně dlouhodobý plán.

P.S. Pokud by se mezi čtenáři našel člověk znalý angličtiny i češtiny, který by zvládal dělat korekce (tj. i kontrolu překladu, když je to třeba, nejen gramatickou a stylistickou úpravu textů), byla by to pro mě ohromná a zásadní pomoc.

Žádné komentáře:

Okomentovat