pondělí 19. března 2012

Wargamingové novinky týdny 10-11/2012

Co přinesly 10. a 11. týden roku 2012 do světa wargamingu?
Warpfire Dragon

A ten samý model ve velikostním porovnání
  • Forge World se ale pochlubil i miniaturami pro Warhammer 40.000. Krom rozšíření modulárního terénu Zone Mortalis v podobě různých typů dveří pak jde o chaosácký model Decimator Daemon Engine. Více v sekci New Stuff na webu Forge World.
Decimator v celé své kráse

A ve velikostním srovnání ukazuje, že nejde o žádný drobeček

Blast Doors pro Zone Mortalis
  • Web BBC News vydal článek o wargamingu a lidech pohybujících se v tomto prostředí, zejména ve vztahu k Warhammeru 40.000. Rozhodně zajímavé počtení o tom, jak na wargaming pohlížejí mainstreamová média (bez nějakých velkých negativních předsudků).
  • Black Library se pokouší vydělávat na všem možném a začíná tak trochu připomínat svou mateřskou společnost Games Workshop, což je poněkud smutné. Po ještě ospravedlnitelných (někdy relativně drahých) krátkých příbězích si teď můžete koupit za dvě eura wallpapery vytvořené z artworků knížek.
  • O mnoho veselejší je zpráva, že Black Library slaví své 15. narozeniny. Za tu dobu fanouškům světů her od Games Workshop toto nakladatelství přineslo mnoho zábavy a napětí. Při příležitosti oslav Black Library po patnáct dní (počínaje 19.3.) vydává každý den po jedné nové povídce. Více zde.
  • Vyšlo nové číslo elektronického magazínu The Ancible - můžete se těšit na článek představující Dystopian Wars, ale i spoustu dalšího obsahu ze světa wargamingu, to vše zdarma ke stažení.
  • Sociálními sítěmi běhá nová mánie - obrázky toho, jak si danou činnost představuje svět/vaši bližní/vy. A došlo i na wargaming. Pravdivost a trefnost obrázků posuďte sami (podle mě osobně to celkem sedí :-) ):
Jak asi vidí hráče wargamingu...
  • Mantic Games na svém blogu v minulých týdnech pravidelně odhalovaly novinky k deskovce Project Pandora. Jak bude vypadat upravitelná herní plocha či sci-fi krysáci (Veer-myn) se můžete podívat v některém z četných příspěvků na Mantic Games blogu nebo na obrázcích níže. Více o hře také viz její stránka v e-shopu Mantic Games.
Herní plocha

Veer-myn
Iron Ancestor
  • Spartan Games odhalily dubnové novinky nejen pro svou stále oblíbenější hru Dystopian Wars. Více si o nich můžete přečíst v tomto příspěvku. V zásadě jde o nové terény (pevnosti a bunkry) a malá letadla pro většinu z hlavních frakcí.
Vojenské věže - krásně ukazují rozličný styl jednotlivých frakcí
  • Wargaming.cz se tentokrát pořádně vrhnul na pozadí Dystopian Wars a v sekci pro registrované přinesl překlady fluffu hned pro dvě hlavní frakce tohoto steampunkového světa. Krátce došlo i na Hvězdné Vlky z univerza Warhammeru 40.000.

Žádné komentáře:

Okomentovat