sobota 24. listopadu 2012

The Hobbit: An Unexpected Journey

Uvedení předvánočního kasovního trháku Hobit se nám blíží a spolu s ním ožívá i vlastník wargamingových práv, společnost Games Workshop, která s dnešním dnem odhaluje první vlnu modelů ke hře The Hobbit, která je mladším bratříčkem oblíbeného systému LOTR (který žel bohu Games Workshop v posledních letech poněkud upozaďoval).

Družina

Čeká nás tak nový starter (Escape from the Goblin Town) s více než 50 miniaturami, včetně kompletní družiny trpaslíků, hromady skřetů a zajímavého terénu gobliního města. Cena je poplatná zájmu, který tenhle starter mezi fanoušky filmu vyvolá - hra tedy bude stát 75 liber (pro porovnání nový starter Warhammeru 40k stojí lehce nad 60 liber - byť správnější by bylo srovnání s limitovanou edicí, která tuším stála 65 liber) tedy zhruba 2250 Kč.

Starter hry

Krom starteru je v Advance Orders i spousta jiných modelů a to zejména skřetů a jiných protivníků, se kterými se vaše družina může střetnout.

Noví skřeti

Mě osobně se noví skřeti moc nelíbí, ale počítám, že by měli být věrným odrazem těch z filmu a nelze tedy Games Workshop nic vyčítat. A třeba se můj názor po shlédnutí Hobita v kinech ještě změní.

Jezdci na warzích už jsou povedenější

O tom, že je hra The Hobbit nástupcem LOTR svědčí i to, že její sekce nahradila tu věnovanou právě této starší hře. Nicméně, jak se Games Workshop dušuje ve svém newsletteru, vše by mělo být zpětně kompatibilní. Tak uvidíme, až k tomu budou i podrobnosti.

Povedený model gobliního města (jeho menší variantu najdete i ve starteru)

1 komentář:

  1. Hobbit je výborný film, nedavno som ho videl v kine a môžem vrelo odporučiť, už sa teším na ďalšie časti

    OdpovědětVymazat