sobota 12. ledna 2013

Rok 2012 za námi

Vlnou české blogosféry se prohnala smršť novoročních bilancí. Ve světě wargamingu stojí za přečtení třeba článek Rybníka. nebo-li tvůrce původní české hry Napoleon (ta se stává stále populárnější).

Pod vlivem téhle vlny jsem se nakonec rozhodl taky krátce zabilancovat a to hlavně s ohledem na Wargaming.cz. Mé osobní wargamingové zážitky si asi nechám před sebe (byť Firestorm Armadu bych určitě zmínil rád).

Co se tedy v roce 2012 odehrálo v souvislosti s Wargaming.cz?
  • Na přelomu roku se podařilo dotáhnout překlad příběhových textů k jednotlivým jednotkám ze hry Infinity a v sekci Infinity jich teď najdete už 244.
  • Od poloviny roku se podařilo domluvit spolupráci webu s řadou partnerů (Infinityhry, Comics Centrum, Crew a Egmont), výsledkem čehož byla spousta zajímavých článků na web.
  • Na podzim přestaly na tomto blogu vycházet tradiční týdenní shrnutí a nahradily je občasné články. Na návštěvnosti se to ani moc neprojevilo, což je znamení, že se jednalo o krok dobrým směrem. A věřím, že s přibývajícími texty může návštěvnost ještě dále stoupnout.
  • Na konci roku se podařilo uspořádat úspěšnou velkou vánoční aktualizaci, kterou předcházela první soutěž o ceny v historii webu.
  • Celý rok v sekci pro přihlášené uživatele přibývala pravidelná dávka novinek zejména pro Warhammer 40.000. Ve veřejné sekci naopak spousta článků představující wargamingové hry, komiksy či deskovky.

A výzvy pro tento rok?

Rozhodl jsem je pojmout v definici SMART (viz Wikipedia), což je možná zajímavý návod i pro ostatní.
  • Začít připravovat novou verzi webu Wargaming.cz, to je cíl číslo jedna. Takže do konce roku mít sepsaný plán, jak to bude provedeno technicky, a mít koncepci toho, jak vůbec bude web vypadat. A  časový plán dalšího postupu.
  • Prohloubit, udržet spolupráci s partnery a případně získat další. V polovině roku v současném rozsahu spolupracovat se čtyřmi partnery, do konce roku s pěti.
  • Aktualizovat historického webu Via Historia, který je součástí W.cz. Do konce září buď nasadit nový systém nebo přepsat a rozšířit nejstarší obsah (hlavně sekce Anglosasové). Současných cca 260 normostran textu na webu rozšířit na 300.
  • Pokračovat v pravidelném publikování veřejných i pro přihlášené určených článků. Do konce roku publikovat 50 veřejných a celkově přes 250 článků na Wargaming.cz.
Toť raději vše, řadu dílčích cílů tu nebudu zmiňovat, ale jsou. Myslím, že už ta nastíněná čtyřka bude výzvou a zajistí další úspěšný vývoj Wargaming.cz, tak aby byl web i nadále pro vás jako čtenáře zajímavý.

A jako obvykle velmi rád uvítám jakékoli připomínky a zpětnou vazbu!

3 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. osobně mi týdenní shrnutí docela chybí, člověk věděl co se kde děje. i když mám své oblíbené herní systémy, bylo dobré si přečíst co je nového jinde.
    jinak samozřejmě držím palce ať to vše vyjde dle tvých přání.

    OdpovědětVymazat
  3. Dík za zpětnou vazbu - taky si myslím, že to bylo užitečné...

    Na druhou stranu, byl to hrozný žrout času a v jednom člověku to byl prostě hrozný nápor (na to, že to nečetly zrovna stovky lidí)...

    OdpovědětVymazat