úterý 6. srpna 2013

Nový Wargaming.cz

Myšlenka na novou verzi webu Wargaming.cz se začala rodit už nějaký rok po vzniku plnohodnotného webu na vlastní doméně http://www.wargaming.cz. Je jasné, že co se nevyvíjí, tak to stagnuje a upadá. A s plnohodnotným zprovozněním nového webu, začaly úvahy nad jeho už čtvrtou generací.

Vzhledem k tomu, že nový Wargaming.cz byl tehdy v roce 2009 mojí první zkušeností s redakčními systémy (pamětníci pamatují, že předchozí verze webu byly v poctivě ručně psaném HTML), ne všechno se povedlo vytvořit ideálně. A přestože navenek web fungoval celkem v pohodě, za oponou se trochu zasekával.

Z toho důvodu nějakou dobu trvalo (asi rok a půl), než jsem se odhodlal na začátku letošního srpna povýšit redakční systém Drupal na jeho současnou 7. generaci. Předpokládal jsem, že by se s tak třetinovou pravděpodobností mohl web kompletně zhroutit.

Jak už ale víte, vše proběhlo (i nad moje největší očekávání) hladce a web už šlape na novém systému. Spolu s ním přišel i dlouho očekávaný nový design, který doprovodí změna struktury i další drobné změny. Tento stav není konečný, spíš jde o výchozí bod k dalšímu rozvoji webu tak, aby nejen držel s dobou a vývojem wargamingové komunity, ale aby se i dál rozvíjel. Takže příjemné počtení!

Žádné komentáře:

Okomentovat