neděle 21. března 2010

Další codexy?

Opět se množí další zaručené novinky o nových codexech pro Warhammer 40.000 - tentokrát se nejvíce skloňuje dvojice necroni a temní eldaři. Obě frakce by si zcela jistě zasloužily nové modely i pravidla. Zvláště pak temní eldaři, kteří jsou díky své pravidlové i modelové zaostalosti dosti skomírající armádou a pokud s nimi chce do budoucna GW počítat, tak nezbývá než je doslova překopat. A to velkém stylu, neboť jinak se k nim moc hráčů nepodaří nalákat. To je možná i jeden z důvodů, proč vydání jejich codexu trvá tak dlouho - výsledek prostě musí stát za to.
Necroni jsou oproti tomu ještě relativně oblíbenou armádou - stejně jako různé inkviziční síly však z mého pohledu trpí jednou zásadní nevýhodou a tou je nedostatek modelů v plastu. To se dá poměrně lehce napravit a popularita této armády může být opravdu velká. Potenciál pro to tu rozhodně je.
Jak to dopadne je samozřejmě otázkou. Velmi pravděpodobné však je, že po dalším imperiální codexu (Krvaví Andělé) by měl vyjít, jak už je zvykem, pro změnu zase codex některých z nepřátel lidí. Tak uvidíme...

Žádné komentáře:

Okomentovat