čtvrtek 17. února 2011

Týdenní shrnutí #7

Vítám vás u dalšího týdenního shrnutí, které vychází už hluboko v týdnu následujícím, takže jsem se rozhodl shrnout veškeré novinky až do dnešního dne a pokud se neobjeví něco významného, tak další týdenní shrnutí vynechám a opět navážu v pravidelném týdenní cyklu od pondělí 28.1.
Co se tedy událo od posledního shrnutí? Zejména pro fanoušky her od Games Workshop toho bylo více než požehnaně...
  • Games Workshop oznámil další nový armybook WFB - v květnu se mohou těšit hráči králů hrobek, kteří dostanou nejen nová pravidla, ale určitě i řadu nových modelů (lze snad očekávat i nějaké nové jednotky).
  • Krom novinky na květen se už teď v Advance Orders objevily nové modelové řady pro orky a gobliny (zejména divocí orci a lesní goblini) z Warhammeru Fantasy Battles, kterým přibyl i nový armybook, a pro temné eldary (různé bestie) z Warhammeru 40.000.

Wurrzag - speciální charakter orků a goblinů

 Khymera - bestie temných eldarů
  • Forge World odhalil novinky jak pro Warhammer 40k, tak Warhammer FB - jde o další nurglácké chaosáky v rámci Warhammer Forge, tank Malcador Infernus a konverzní díly pro Cadiance. Všechny novinky poslední doby si můžete prohlédnout v sekci New Stuff.
  • Tabletop Gaming News - web infomují o novinkách ve světě wargamingu odhalil další výsledky průzkumu, ve kterém se svých čtenářů ptá, jaké hry hráli a kupovali v prosinci 2010. A jaké jsou výsledky? První desítku v obou kategoriích si můžete projít níže.
 Nejhranější hry v prosinci - zdroj: TGN

Nejnakupovanější hry v prosinci - zdroj: TGN

Zajímavé jsou i určité rozbory v článku tato data prezentujícím. Ještě než je i já malinko zhodnotím, musím upozornit, že se jedná jen o data sebraná od čtenářů tohoto webu, kteří jsou výrazně zaměřeni na alternativní systémy a tudíž jsou informace z toho vyplývající celkem nepřesné.
Spíše špatně si vede nejmenší z trojice hlavních herních systémů Games Workshop - LOTR. Toho podle ankety porážejí GW hry bez výraznější oficiální podpory (zejména Blood Bowl). Zdá se, že v téhle oblasti GW "uniká" zisk a skoro bych se nedivil, kdyby to jednou lidem v téhle firmě došlo a začali tyhle hry opět rozvíjet. Zejména Blood Bowl by mohl být hodně zajímavý.
Naopak spíše srovnatelná jsou data mezi jednotlivými alternativními hrami - jasně vede Warmachine/Hordes a v první desítce se z v ČR více hraných her drží i Malifaux, Flames of War a Infinity.
  • A pokud se zajímáte o wargaming ve všech jeho formách (karty, miniatury, deskovky i počítačové hry), tak pro vás určitě bude zajímavý obsah nového internetového magazínu věnujícímu se této problematice - Battlespace. Jeho obsah je příslibem zajímavých novinek a číslo na únor/březen rozhodně stojí za přečtení, pokud vás tahle oblast zajímá i trochu hlouběji. Doufejme, že nadšení a kvalita jeho tvůrci vydrží.
  • Na Wargaming.cz se v uplynulých dnech spíše přidával obsah pro registrované. Další novinky i v obecné sekci se ale rozjedou v nejbližší době a první z nich bude článek o hře Ambush Z.

Žádné komentáře:

Okomentovat