pondělí 30. ledna 2012

Wargamingové novinky týden 5/2012

V dalším týdnu ledna roku 2012 se wargamingové novinkové kanály opět rozjely v plné míře. Povánoční období klidu už je za námi a jednotliví výrobci i další hráči na tomhle poli odhalují, co nás čeká v nejbližších měsících.
  • Games Workshop (jistě ne náhodou v souvislosti s blížící se premiérou filmu Hobit) oživuje svoji "třetí" hru - neboli The Lord of the Rings. Pětice nových sourcebooků (jakýchsi obdob codexů a armybooků, jen s větším záběrem armád), řada starších modelů převedených pod Citadel Finecast a několik nových miniatur - třeba Easterling Kataphrakts, Great Beast of Gorgoroth nebo The Watcher in the Water (poslední zmíněný je na obrázku níže). Více informací v tentokrát dosti obsáhlé sekci Advance Orders na webu GW.
The Watcher in the Water (ano, přesně ta potvůrka, co čekala na Společenstvo u bran Morie)
  • A Games Workshop připravuje na blízkou dobu další kousek do už teď rozsáhlé sbírky terénů. Samozřejmě další věž a samozřejmě další lebky...
Nový terén
Necron Scarab Swarms
  • Únorové novinky pro sci-fi hru Infinity už jsou odhaleny. Tentokrát se žádná velká vlna nadšení zřejmě konat nebude - vesměs jde o rozšíření stávajících řad nijak výjimečnými modely (nicméně stále si držícími vysoký standard příznačný této populární hře). Jedinou velkou novinku tak zaznamenala Ariadna s modelem na obrázku níže. Více k novinkám jako tradičně na webu hry.
2. nepravidelný kameronský regiment (model uprostřed)
  • Na blogu Mantic Games probíhal týden fantasy hry Kings of War, ve které byly zmíněny novinky na nejbližší dobu. Krom goblinů to bude z hlediska modelů zejména zcela nová armáda Twilight Kin, tedy obdoba temných elfů z Warhammeru Fantasy Battles (myslím, že nejsem jediný, kdo by od Mantic Games také ocenil něco originálního). Pak se zde také objevily zmínky o nové verzi pravidel. Pokud se tedy zajímáte o tento herní systém, rozhodně si tyto články pozorně přečtěte.
Kopiníci Twilight Kin


A goblini ( opětovná inspirace GW se tedy rozhodně nezapře, ale špatně nevypadají)
  • A ukázaly se i Spartan Games s novinkami pro Dystopian Wars, které lze nyní nalézt mezi nejnovějšími modely na e-shopu. Většina už byla odhalena při jiných příležitostech dříve, ale jistě je třeba uznat, že se jedná o pěkné kousky.
Mobilní letiště třídy Brunel (Království Británie)
  • Wargaming.cz opět v sekci pro registrované lehce zabrousil do pozadí Dystopian Wars, kteréžto (v doufejme poněkud vyšší intenzitě) hře budou aktualizace věnovány i v několika nejbližších týdnech.

Žádné komentáře:

Okomentovat