pondělí 1. října 2012

Wargamingové novinky týden 39/2012

Třicátý devátý týden roku 2012 se rozjížděl pomalu, ale nakonec nám přeci jen přinesl štědrou dávku wargamingových novinek, kterým se na následujících řádcích budeme podrobněji věnovat:
  • Forge World už přidal do sekce New Stuff první model z řady Horovy Hereze (zbytek, co už jsme viděli, přibude časem) - Angrona. A spolu s ním i samotnou první knihu série - The Betrayal. Můžete se tak podívat na víc obrázků, jak obojí vypadá. Nic víc nečekejte.
Model Angrona a podstavec pod něj
  • A ještě krátce k nové verzi časopisu White Dwarf, na blogu Play Unplugged vyšlo příjemně napsané zhodnocení celého redesignu. Pokud to shrneme - vše vypadá mnohem hezčeji, ale návrat starých dobrých časů se nekoná, stále jde jen o vylepšený katalog novinek od Games Workshop a dalších navázaných firem.
  • Zhodnocení čerstvě vydané první knihy o Horově Herezy z produkce Forge World si můžete přečíst zde. Podrobně se věnuje nejen fluffu, ale zejména pravidlům pro kampaň a hraní legií vesmírných mariňáků.
  • Na webu společnosti Army Painter vyrábějící hlavně potřeby na barvení se objevil jednoduchý PDF přehled barevných schémat pro ty nejznámější kapituly vesmírných mariňáků z Warhammeru 40.000. Ve spolupráci s PDF návodem na používání řady Army Painter pro začátečníky nebo s některým z návodů pro barvení konkrétních jednotek vám tak dá dobré rady do začátků barvení vašich wargamingových modelů.
  • Spartan Games představilo zážijové novinky pro Dystopian Wars a Firestorm Armada. V Dystopian Wars vydatnou posilu obdržela Ruská koalice a z menších národů Polsko-litevský Commonwealth a Dominium Kanady. Více v tomto přehledu na novinkovém kanálu Spartan Games.
Kanadské jednotky
  • Pokud vás zajímají boje druhé světové války, pak vám jistě neuniklo vydání pravidel Bolt Action od Warlord Games, které nejen do této historické doby produkují neskutečné množství modelů. Rychlý náhled a zhodnocení pravidlového systému si můžete přečíst na tomto blogu.
  • A u wargamingových her s tematikou druhé světové války ještě zůstaneme. Vášniví modeláři jistě znají firmu Zvězda, která proslula svými modelářskými výrobky. Její herní řada mezi wargamingovými hráči ale už tak známá není, ale mnohé možná překvapí, že i Zvezda vytváří své vlastní herní systémy. Na serveru Tabletop Gaming News si tak můžete přečíst o novince Blitzkrieg. Ta ale není jediným herním systémem Zvezdy, jak zjistíte po návštěvě stránek této společnosti.
  • Projekt Mantic Games, sci-fi americký fotbal Dreadball, nakonec na Kickstarteru dosáhl úžasných 729 tisíc dolarů. Manticu to umožní vyprodukovat neskutečné množství modelů, z nichž první by se do světa měly dostat už do konce tohoto roku, s tím, že hlavní vlna by měla přijít v roce 2013. Pokud bude fungovat i herní systém, tak se máme rozhodně na co těšit!
  • Wargaming.cz se v uplynulém týdnu věnoval hrám Infinity a MERCS - k první zmiňované konečně vyšla řada restů v překladech příběhového pozadí jednotlivých jednotek. K MERCS pak na dvě poloviny rozdělený úvodní článek ke hře, ve kterém si můžete přečíst o příběhovém pozadí a modelech a v druhé části o herním systému.

Žádné komentáře:

Okomentovat