čtvrtek 27. září 2012

Dreadball

Bylo nebylo, v časech prvního rozkvětu wargamingu, dávno před érou internetu a malých společností, vydala mladá progresivní společnost jménem Games Workshop další ze svých legendárních her založených na jednom z dvojice svých populárních herních světů, Warhammeru Fantasy Battles. Tak vznikl Blood Bowl a kultovní hra, která se přes (ne)podporu Games Workshop hraje dodnes.
O mnoho let později, v éře dalšího rozkvětu wargamingu, v čase, kdy internet umožňuje dříve nemožné a na trh se tlačí další a další inovativní společnosti, založila společnost Mantic Games, tolik napodobující Games Workshop (doslova), kampaň na crowdfundingovém serveru Kickstarter. A zrodil se Dreadball.


Dreadball je tentokrát variací na americký fotbal odehrávající se ve sci-fi vesmíru herního světa Warpath. Je to přeci jen o něco reálnější zasazení, než u Blood Bowlu, a můžeme si tak užívat řady vychytávek.


Právě končící kampaň (pořád se ještě můžete necelé tři dny zapojit a získat hodně modelů ke hře za hodně slušnou cenu) už překonala poslední úspěšné tažení Mantic Games se hrou Kings of War. Ve čtvrtek v poledne atakovala hodnotu půl milionu dolarů a měla více než dvě tisícovky podporovatelů - z nichž skoro všichni zvolili podporu na úrovni Striker, která za 150 dolarů zatím přináší záplavu modelů, které jsou na obrázku níže. A jistě ještě před koncem nějaký přibude...


Krom toho existuje bohaté množství dodatečných přídavků, které vás podporují ke zvýšení vašeho příspěvku. Ať už jsou to herní arény nebo rovnou zcela nové týmy, kterých už je v současnosti skoro deset.
Pokud vás tahle hra zaujala, tak nelze než doporučit ještě rychle sebrat úspory a investovat je. Za velmi slušný peníz získáte dost modelů, abyste mohli pohodlně hrát hned s několika kamarády. A kdo ví, třeba rozjedete i vlastní ligu.

Žádné komentáře:

Okomentovat