pondělí 24. září 2012

Wargamingové novinky týden 38/2012

Pomalu nám léto přešlo do podzimu a před námi je tříměsíční období, ve kterém se nám wargamingoví výrobci budou snažit předvést a podstrčit nám něco pod stromeček. A pomalu tu tak máme první adepty:
  • Games Workshop zveřejnilo první vlnu novinek k novému Codex: Chaos Space Marines. Poprvé v řadě Warhammeru 40.000 dojde na celobarevný codex v pevné vazbě (104 stran za 30 liber). Krom toho vychází velká řada reedic do resinu a samozřejmě i spousta úplných novinek. Ty jsou dle mého názoru trochu rozpačité - zejména démonické stroje jsou krok doposud neznámým směrem. No ale posuďte sami, zda se vám líbí. Více informací v Advance Orders Warhammeru 40.000 na webu Games Workshop.
Nový Codex: Chaos Space Marines

Heldrake

Forgefiend - asi nejpodivnější nový model

Warp Talon/Raptor
Nový White Dwarf
  • Už několikrát jsme informovali o chystané první knize pravidel/fluffu z doby Horovy Hereze, kterou chystá Forge World. Nyní je jasné, že první díl Betrayal bude poprvé na prodej za 70 liber (cca 2100 Kč) 23. září na Games Day UK a nedlouho poté jistě i jinde. 290-stránková kniha v kožené vazbě pokrývá boje na Istvaanu III a přináší pravidla pro legie Stráže Smrti, Synů Horových, Požíračů Světů a Císařových Dětí, které se právě na této planetě zbavily loajalistů ve svých řadách. V tomto videu se můžete podívat, jak knížka vypadá v reálu.
Kniha Horus Heresy: Betrayal
  • A ke knize se nám už pomalu začínají objevovat i modely, které budou stejně jako ona poprvé k dostání na Games Day UK. Krom ramenních plátů a obtisků pro čtyři výše zmíněné legie to budou i samostatné miniatury. Mezi stroji vynikají zejména Scimitar Pattern Jetbike, ke kterým dále přibude dvojice těžkých tanků Typhon a Fellblade. Z pěchotních modelů potěší rané verze terminátorských zbrojí Cataphractii. A dojde i na prvního z primarchů - Angrona - který svůj model získá zasazen do zajímavého diorama. Více obrázků ke zmíněným miniaturám zde.
Scimitar Pattern Jetbike

Cataphractii

Angron
  • A prosákly i první informace o další knize ze série Horovy Hereze, která se bude jmenovat prozaicky "Masakr". Je jasné, že dojde na Istvaan V a legie Vládců Noci, Nositelů Slova, Salamandrů a Železných Rukou.
  • A na Vánoce si zuby brousí i Spartan Games se svou novinkou Dystopian Legions, o které jsme už několikrát informovali. Web Tabletop Gaming News přitom zmínil obsah starterů této hry a přidal obrázky miniatur v nich obsažených. No posuďte sami.
Prusové

Britové
  • Příznivce sci-fi určitě zaujme i Kickstarter a projekt Dreadball od Mantic Games, který se týden před svým uzavřením vyhoupl na zhruba dvacetinásobek původní částky a který nabízí skutečnou záplavu modelů pro sci-fi americký fotbal.
  • No a pokud chcete uklidnit svou otevírající se peněženku, tak vezměte zavděk alespoň bezplatným magazínem The Ancible, který si můžete stáhnout zde a přečíst si něco o hře MERCS (brzy se o ní budete moci přečíst i na Wargaming.cz) nebo radách na barvení modelů pro Infinity.
  • Ale Wargaming.cz na vás myslí už teď, a tak došlo na spoustu dalších zajímavých článků. Bohaté počtení zaznamenala zejména část pro registrované čtenáře, ale i ti ostatní si mohli přečíst něco o Star Wars v dvojici článků, z nichž jeden představil první díl knižní řady X-wing a druhý se podrobněji podíval na nejznámější stíhačky používané Rebely.

Žádné komentáře:

Okomentovat