neděle 10. října 2010

Příběh snímku Ultramarines

Následuje překlad upoutávky na příběh snímku Ultramarines. Je to jen úvod do děje, takže se nebojte nějakého výrazného prozrazení příběhu...
Originál naleznete zde (jsou tam i zajímavé popisy jednotlivých postav).

Je 41. tisíciletí, krutá a temná budoucnost, ve které lidstvo bojuje o přežití v galaxii rozpolcené krveprolitími a ničením. Lidé balancuje na pokraji vyhynutí, ze všech stran napadáni těmi nejohavnějšími nepřáteli - cizáky, mutanty a zrádci. Jen ohromná množství imperiální gardy a nepokořitelná síla vesmírných mariňáků, geneticky vylepšených elitních válečníků nadlidské síly a ničivých schopnosti, mohou poskytnout nějakou ochranu. Ze všech pradávných a ctihodných kapitul vesmírných mariňáků, jsou Ultramariňáci snad těmi nejmocnějšími, nejrespektovanějšími a nejobávanějšími. Čistí v úmyslech a loajální k Císaři, Ultramariňáci jsou považováni za nejprůbojnější a nejpřísnější, nejdisciplinovanější a nejodvážnější z kapitul vesmírných mariňáků.
Kapitán Severus, ctěný zkušený válečník s úžasnou reputací, dostal naléhavou prosbu o pomoc z odlehlé vedlejší planety Mithron. Mithron má jen jediné místo strategického významu, svatyni bráněnou po nespočetné generace plnou kompanií vesmírných mariňáků z kapituly Imperiálních Pěstí. Jaký děsivý osud je jen mohl potkat, když žádají o pomoc?
Nechávaje většinu své kompanie na Algolu v pokračování ve válce proti děsivým tyranidům, vyráží Severus na Mithrom pouze s desetičlennou podpůrnou jednotkou. Jednotka Ultima je nezkušená, nevycvičená skupina bitevních bratří, všech nedávno povýšených z řad průzkumníků vesmírných mariňáků a žíznících po slávě. Mithron bude jejich první ochutnávkou akce jako plnohodnotných Ultramariňáků. Severus se svým seržantem Crastorem a svým apatykářem Pytholem vědí, že budou muset nad rekruty držet bedlivý dozor.
Na tvrdém a nemilosrdném povrchu Mithronu objeví jednotka Ultima, že se zde udála strašlivá bitva. Svatyně byla napadena a bylo vypuštěno nějaké neznámé velké zlo. Neviditelná nebezpečí se stahují kolem nich, rekruti musí napnout úpěnlivé a smrtící úsilí, aby našli jakékoli přeživší Imperiální Pěsti a vysvětlení ležící za nouzovou zprávou.
Pro ambiciózní čerstvé rekruty Protea a Verenora, bojovníky o uznání svého kapitána, se podstata úkolu stává jasnou. Chtěji slavou první ochutnávku boje jako plnohodnotní Ultramariňáci, aby dokázali, že jsou hodni výběru. Ale tato mise je holým bojem o přežití a, pokud Ultramariňáci selžou, události na Mithronu ohrozí osud milionů hustě osídlených imperiálních světů počínaje jejich pevnostním domovem Macragge...

Žádné komentáře:

Okomentovat