pondělí 8. srpna 2011

Týdenní shrnutí #32

Uplynulých 14 dní přineslo další vlnu novinek ze světa wargamingu, který nespí ani v létě, pojďme se na ně tedy podívat:

  • Games Workshop zveřejnilo předběžné výsledky za uplynulý hospodářský rok, které zaznamenaly velmi mírný pokles tržeb a zisku. Velmi dobře si zřejmě vedly sekce Forge World a Black Library, což se dalo z uplynulých let očekávat. Za klíčové je zmiňováno zejména zavedení resinových GW modelů v rámci řady Citadel Finecast. Více zde.
  • Na internet unikly obrázky nových modelů pro ogří království ze hry Warhammer Fantasy Battles. Prohlédnout si je můžete v této galerii. Jde z nich jasně vyčíst pokračující trend v přidávání velkých monster a strojů do hry - nic jiného tu mezi těmito novinkami takřka nenajdete.
Ogří novinky

Ogří novinky
  • Stejně tak se ukázal i Forge World, který v tomto příspěvku ukázal, na co se můžeme v nejbližší době těšit - zaplesají fandové Warhammeru 40k i Warhammeru Fantasy Battles.
Něco pro příznivce skavenů - Skaven Exalted Vermin Lord
  • Fanoušky Warhammeru 40k, ale jistě potěší i aktuálnější novinka od Forge Worldu - renovovaný Imperial Strongpoint, fantastický terén pro vaše herní stoly.
Imperial Strongpoint
  • Pokud se zajímáte o nejnovější expanzi pro Warhammer Fantasy Battles, Storm of Magic, pak vás možná zaujme toto její zhodnocení na jednom zahraničním webu (v angličtině).
  • A do wargamingového byznysu se vrhá další hráč - tentokrát pořádně velká ryba. Fantasy Flight Games v tomto oznámení zveřejnili plány na wargamingové ztělesnění jejich populární deskové hry Dust Tactics. Pokud to vyjde, máme se určitě na co těšit, vždyť pravidla tvoří zkušený Andy Chambers. Hra, která popisují boje v alternativních čtyřicátých létech by měla vyjít ve čtvrtém kvartále letošního roku.
Ke hře už aktuálně existuje velké množství modelů
  • Wargaming.cz se tentokrát nevěnoval hrám s miniaturami, ale zabrousil do fantastiky, když představil slavný japonský anime film Princezna Mononoke.


P.S. Příští týdenní shrnutí bude následovat také až po čtrnácti dnech, pak se vše vrátí na předchozí týdenní periodu novinek.

Žádné komentáře:

Okomentovat