pondělí 28. listopadu 2011

Týdenní shrnutí #48

Rok 2011 se začíná pomalu chýlit ke konci, ale okolo wargamingu situace rozhodně neutichá...
  • Warhammer Forge představilo nový model, Curs'd Ettin - dvouhlavého obra. Další pěkné (ale na druhou stranu dost podivně vyhlížející) rozšíření, uvidíme, co se objeví v budoucnu. Více v sekci New Stuff.
Curs'd Ettin rozhodně není nějaký malý model
  • Výše zmíněný model je totiž prvním z připravované řady, která se objeví v novém rozšíření Warhammeru FB vytvářeném Warhammer Forge, Monstrous Arcana. Podrobnosti o téhle knize zatím nejsou moc známy - krom toho, že se bude zabývat, jak už název napovídá, monstry a jistě bude mít spojitost s GW rozšířením Storm of Magic a tedy magií jako takovou.
  • A Warhammer FB novými modely rozšířil i Games Workshop a to v rámci své linie monster a terénů. Nejvíce posil dostali hráči bestiáků - box Ghorgon/Cygor (viz níže) a Jabberslythe. Hráče orků a goblinů určitě potěší šílený a pěkný model Mangler Squigs. A příznivce kouzelníků ohromí již dříve odhalená obrovitá věž Skullvane Mane - skoro 37 centimetrů vysoká stavba bude jistě dominantou každého bojiště. Vše nyní najdete v Advance Orders na webu GW.
Detail na Ghorgona

Skullvane Manse
  • Krom modelů se WFB od GW dostalo nového rozšíření i pro samotný herní systém - Blood in the Badlands přináší pravidla pro tažení v této oblasti včetně rozšíření pro podzemní bitvy a obléhání, vše by mělo spolupracovat již s dříve vydanými Mighty Empires. A krom nich i popis jedné takové kampaně, které se účastnila osmice hráče. To vše na 96 celobarevných stranách. Více zde.
Kniha
  • Mimo výše uvedené novinky přibyla i nová vlna Finecast modelů - zejména pro Lord of the Rings.
  • Mantic Games připravují novou frakci pro svou sci-fi hru Warpath - jmenuje se Corporation a pravděpodobně se tak můžeme těšit na lidské jednotky (podle armylistu lze soudit na něco ve stylu vesmírných mariňáků nebo imperiální gardy z univerza Warhammeru 40k). Armáda by měla vyjít v průběhu března a první modely už určitě brzy uvidíme, a poté půjde soudit více.
  • Warhammeru Fantasy Battles se ostatně v rámci měsíce WFB věnuje i Wargaming.cz. Krom článků v sekci pro registrované se na webu objevil i jeden volně přístupný - Svět Warhammeru Fantasy Battles - nastiňující pozadí toho fantasy světa. Pokud jste v něm tedy nováčky, určitě se vyplatí začít právě s ním, uvidíte, že vás svět téhle hry uchvátí, ať už budete hrát její wargamingovou verzi či ne.

2 komentáře:

  1. nic novýho jen WHFB a Mantic?

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, tenhle týden jen tohle - ale zvažuji rozšíření záběru her o pár dalších, co jsem dosud nesledoval (Malifaux, minimálně)...

    Popřípadě i jiné, pokud by byl zájem!

    OdpovědětVymazat