pondělí 27. února 2012

Wargamingové novinky týden 8/2012

Únor se pomalu chýlí ke konci a za námi je další příval novinek ze světa wargamingu. Co přinesl 8. týden roku 2012?
  • Může se to zdát k neuvěření, ale v letošním roce Warhammer 40.000 slaví už 25. narozeniny! Games Workshop pořádá několik oslavných událostí a články z minulosti Warhammeru 40.000 jsou pravidelnou přílohou časopisu White Dwarf. Takže pokud nevíte, jaké to bylo, když hra vyšla ve své první edici v roce 1987, tak se vyplatí občas do některého čísla nakouknout.
Obálka první edice Warhammeru 40.000 (rok 1987)
  • A 25. narozeniny Warhammeru 40.000 slaví i Black Library, které k tomuto okamžiku vydává speciální e-book s 25 vybranými povídkami z tohoto prostředí od 25 různých autorů. Více viz web Black Library.
Obal e-booku
  • Games Workshop odhalil nové modely pro Warhammer 40.000 a zpozornět by měli především příznivci Hvězdných Vlků a Tyranidů, protože na ně čeká záplava modelů, které dlouho postrádali, a řada dalších je znovuvydána v Citadel Finecast. A že je na co se těšit. Více viz Advance Orders Warhammeru 40.000 na webu Games Workshop.
Vskutku luxusní vlčí lord
  • Ještě pár dní předtím pronikly obrázky březnových novinek pro Warhammer 40.000 i na internet, a tak si je můžete prohlédnout i na jiných fotografiích (tak jak budou prezentovány v novém čísle časopisu White Dwarf). Kompletní info najdete v tomto příspěvku na blogu Faeit 212.
Thunderwolf Cavalry - vypadají vesměs povedeně


Fenrisští vlci

Tervigone - hodně exkluzivní model

A létající potvora
  • A u Warhammeru 40.000 zůstaneme i další novinkou a to pravidlovým rozšířením "Zone Mortalis", které je experimentální sadou pravidel pro boje na palubách hvězdných lodí. Pravidla si můžete zdarma stáhnout na webu Forge World. A Forge World vydal i tématický terén Realm of Battle Zone - set se skládá ze čtyř částí o 30x30cm, které si samozřejmě můžete různě poskládat dohromady (a můžete si jednotlivé díly i zvlášť zakoupit). Více viz sekce New Stuff na webu Forge Worldu.
Celý set Zone Mortalis (samozřejmě lze použít i více setů najednou)

Terén v akci
  • Corvus Belli ukázali březnové novinky pro Infinity a opět je do obdivovat. Tentokrát tolik nových modelů nevyšlo, ale kvantita je v tomto případě rozhodně nahrazena kvalitou! No posuďte sami na stránkách hry.
Nové modely na březen
  • Spartan Games vydaly upravenou verzi pravidel pro Dystopian Wars obsahující všechny četné úpravy z poslední doby. Nejde o novou edici, ale i tak přinese zjednodušení porozumění pravidlům, protože se nebudou muset konzultovat jejich změny. Více v e-shopu Spartan Games (pravidla si samozřejmě znovu kupovat nemusíte, všechny změny jsou zdarma ke stažení).
  • Vyšlo 19. číslo e-magazínu Portal, sloužícího jako podpora britského e-shopu Wayland Games, ve kterém ale najdete i řadu zajímavých článků. Časopis v PDF si můžete zdarma stáhnout na této adrese.
  • Wargaming.cz se věnoval novinkám Infinity, které publikoval ve veřejné sekci k této hře. Jednalo se o překlady pozadí textů k Jotumům a Yáopú Pangguling.

Žádné komentáře:

Okomentovat