sobota 29. srpna 2009

NOVÝ WEB: Poznaná nutnost

Tak jsem se přeci jen ještě na moment dostal na internet, takže jsem se rozhodl seznámit vás s trochu méně očekávanými věcmi ohledně webu.

Předně to bude fakt, že k většině informací o Wahammeru 40.000 nebo Fantasy Battles (myšleno fluff a pozadí) se půjde dostat jen po registraci. Bude to sice trochu otravné, ale věřím, že to nebude tolik vadit - je to taková menší bezpečností pojistka ohledně GW, které ne moc podporuje fanouškovské stránky. Ovšem i nadále bude bohužel platit, že se nebude překládat nic z nejnovějších knih, takže teoreticky nemůže vzniknout GW žádná škoda (všichni ale víme, že i pokud by tam byly překlady těch nejnovějších kodexů, tak by to přilákalo těmto hrám tolik hráčů, že by se bohatě zaplatila případná, spíše jen minimální ztráta).
Druhou věcí je reklama. Vzhledem k tomu, že stránky pojedou na vlastním hostingu (což je tak trochu nutnost kvůli redakčnímu systému a fóru), bude je třeba trochu financovat. Nedělám si nijak vysoké iluze o případných ziscích (zvlášť proto, že reklamní bloky budou umístěny jen na úvodní straně, tedy v části, která se bude věnovat wargamingu obecně, a tomto blogu, který zřejmě pojede i v budoucnu - na stránky s fluffem je rozhodně nikdy dávat nehodlám). Nasazený systém bude pravděpodobně Google AdSense, který tak trochu testuji už tady na blogu. Jeho nevýhodou je, že vyplácí až po vydělaných 100 dolarech (což je vcelku hodně návštěv reklam) a stejně jako ostatní PPC (pay per click- platba za klik na reklamu) teď v době dnešní finančí krize tolik nevynáší. Za to by ale měl mít větší rozsah zobrazovaných reklam, což je pro návštěvníky zajímavější. Pokud z toho někdy něco vydělám (v což vcelku věřím), tak plánuji věnovat určitou část (minimálně to, co zůstane po odečtení nákladů) na soutěže pro čtenáře/odměny pro redaktory, abych taky trochu ten web podpořil :) Tak jen doufám, že nás někdo lidově řečeno "nevykliká" (neklikne mnohokrát na reklamu), protože po podobných praktikách Google vcelku striktně blokuje účty...
Tak to je snad všechno z těch ne moc příjemných věcí (ačkoli takové soutěže by byly hodně příjemné, co?), další info opravdu asi až v to úterý.

Žádné komentáře:

Okomentovat