neděle 27. září 2009

Ultramarines The Movie

Je to tak, první film z prostředí Warhammeru 40.000 je tu. Následující řádky jsou volným překladem z informací, které se objevily na WarseeruBell of Lost Souls.



Ultramarines (tj. v překladu Ultramariňáci) je 70minutový sci-fi thriller používající animační produkční techniky CGI a "state-of-the-art". Games Workshop je potěšeno, že může pracovat s ve Velké Británii sídlící produkční společností Codex Pictures (dále CP), jejímž současným úkolem je přivést univerzum Warhammeru 40.000 na obrazovky.
Komentující tyto novinky, Erik Mogensen (stará se o autorská práva GW) řekl (následuje pokrácená verze) něco ve smyslu, že v minulých letech bylo GW už mnohokrát různými společnostmi kontaktováno kvůli Warhammeru 40.000. Zároveň uvedl, že tvůrci z CP mají pochopení pro duševní vlastnictví Warhammeru 40.000 a vytvořili inspirující vizi filmu.
Zároveň jeden ze zaměstatnanců Codex Pictures uvedl, že je velmi vzrušujícím úkolem přenést univerzum Warhammeru 40.000 se vší jeho hloubkou na úplně nové médium.
Na Bell of Lost Souls bylo rovněž zmíněno, že film půjde (zřejmě rovnou) na DVD...

Zajímavé, že? Z textu odhaduji, že se pravděpodobně bude jednat o zcela animovaný projekt (CP jsou tvůrci filmů z prostředí Bionicle od společnosti LEGO - neviděl někdo náhodou? Pokud ano, podělte se s ostatními v komentáří, zda to stálo za to...). Vzhledem k předem uvedené délce lze předpokládat, že film už je v určitém stádiu hotovosti. Může se však jednat o pouhý předpoklad délky. Teď nezbývá, než se modlit, aby vše dopadlo dobře a hlavně na slušné úrovni...

Info:

3 komentáře:

  1. No, taktedy film bionicle jsem videl - hnedka všechny 3 (resp 4) a je tomu asi tak, že to nevypadá zle ale přece jen jsou to starší filmy (rok asi 200,2003), takže graficky to není zase taková bomba - pochopitelně se vizuální efekty díl od dílu zlepšovaly a nedávno představená čtyřka je hodně pěkná, nicméně já od Ultramarines čekám spíš něco álá Beowulf.

    OdpovědětVymazat
  2. No a kdy a kde to seženem? človek co ma doma armadu ultramariny na deset tisic pt je jistě nedockavy.

    OdpovědětVymazat
  3. Abych se přiznal, tak doufám, že to jako Beowulf nedopadne. Ten byl dost špatnej. Myslim, že dnešní filmaři mají na mnohem lepší výsledky.

    OdpovědětVymazat