čtvrtek 17. prosince 2009

NOVÝ WEB: Testování

Tak je to tady, první vlna testování webu začne přesně za týden, na Vánoce. Co vás čeká a co se od vás očekává? Začněme od toho druhého. Vaším úkolem, jako testerů, bude projít web (nebojte, nebude to nic rozsáhlého) a odhalit, co na něm chybí/může být zlepšeno. Své názory vložíte (pravděpodobně) do formuláře a bude i možnost diskutovat o tom na fóru nebo poslat klasicky mail. Odměnou za váš čas vám, krom dobrého pocitu a vylepšení stránek, které budete doufám navštěvovat i v budoucnu, bude přístup k několika dosud nezveřejněným, povětšinou rozsáhlým, článkům (fluff W40k - pokud by byl zájem, můžu přihodit i něco k WFB). Samozřejmě si také získáte i nějaké plusové body do budoucna (na co ty vám budou si počkejte, až se web úplně rozjede).
Čekat vás bude základní web s jen malinko upravenou šablonou, nečekejte žádný zázrak! Část se bude ladit až za chodu testování (pokud by se náhodou našel nějaký ten grafik, co by mi trochu pomohl s úpravami, byl bych opravdu vděčný).
Jelikož půjde jen o testování jakéhosi návrhu, jak by to mohlo zhruba vypadat, bude registrace uzavřená a omezená. Může se totiž stát, že bude potřeba něco smazat/upravit a to by bylo na rozjetém webu o dost složitější. Doufejme, že to tedy nebude třeba, ale možné to i přes to je. Proto je testování omezeno na nějakých cca 20 lidí (pokud se ozve po limitu někdo, o kom vím, že byl aktivní na předchozích webech či Trace Rumours, je tu šance, že ho ještě přiberu, ale nespoléhejte na to):

- 2 testovací editory
- 5 testovacích redaktorů
- 5 testovacích moderátorů
- zbytek doplní "běžní registrovaní uživatelé"

Na editory upřednostňuji lidi, které už (alespoň přes mail) znám - budou mít ta skoro nejvyšší práva. Upozorňuji, že podle funkce jsou odstupňována i práva, což znamená více testování (ovšem zas tak markantní to nebude, nebojte se, navíc na vše bude dost času). Pokud tedy víte, že nebudete mít moc času, nehlaste se na vyšší funkce. Účast v testování a role, kterou v ní budete zastávat vás nijak nezavazuje do budoucna.
Přihlášky posílejte od neděle 17:23 na mail webredak@seznam.cz. Do té doby nebudu na internetu a nechce se mi vás příliš napínat, proto ta časová prodleva od dneška - odpovědi, zda jste byli vybráni, čekejte v neděli navečer nebo v noci. Nebude na ně už třeba ihned odpovídat, takže nemusíte sedět u počítače :-D Během dalšího týdne se vám pak ozvu s dalšími pokyny. Opravdové testování pak začne na Štědrý den (nebude nutné se tento den přihlašovat, v klidu užívejte svátku - jedná se jen o první možnost!).
Absolutně nevím, jaký můžu očekávat zájem, takže klidně pište do té doby, než se na Trace Rumours objeví, že počet testerů je uzavřen.
Druhá fáze testování - otevřená pro všechny a už na relativně finálních stránkách (jen drobné úpravy; už se začne nahrávat opravdový obsah) - bude někdy v prvním čtvrtletí příštího roku, až zvládnu, doufejme, zkouškové období ve škole. Nový web v té době začne de facto plně fungovat a obsah na něj bude postupně (co nejrychleji) přesouván.

P.S. Pokud už by se mezi vámi našli opravdoví budoucí redaktoři/moderátoři, pošlete mi také mail, nějak se určitě domluvíme... (případné podrobnější info pro budoucí redaktory bude během příštího roku, toto je upozornění jen pro opravdové zájemce, což samozřejmě hodně oceňuji)
P.P.S. Během Vánoc se mi snad podaří projít si starou poštu (mám ji teď roztahanou po několika počítačích - hrůza!) a vytáhnout z ní dosud nezveřejněné články. Jejich autorům se omlouvám - na novém webu se jim nějak odměním, když se ozvou. Pokud víte, že se to týká vás, můžete mi taky práci ulehčit a poslat mi vaše soubory znovu, to bych vám byl opravdu vděčný. A ještě jednou, nezlobte se na mě.
P.P.P.S. - Jak lze z tohoto příspěvku odvodit, další novinky na Trace Rumours čekejte až v neděli! Pokud se tedy Greg neodhodlá něco napsat :-P (tímto ho zdravím). Mimochodem, pokud sledujete novinky ohledně wargamingu, je na Trace Rumours místo i pro vás! Autor článků na tomto blogu bude mít plná práva redaktora na novém webu (což přinese mnoho opravdových výhod, nejen obvyklou čest a slávu - ale o tu jde hlavně, samozřejmě...). Zájemci se mohou ozvat na výše uvedený mail.

Žádné komentáře:

Okomentovat