pondělí 2. dubna 2012

Wargamingové novinky týden 13/2012

Třináctý týden roku 2012 je za námi a z hlediska wargamingových novinek rozhodně patřil k těm štědřejším - no posuďte sami:
  • Další nově vydanou armádou pro Warhammer Fantasy Battles budu začátkem dubna Říše, krom nového armybooku se dočkáme i velkého množství modelů (z nichž některé jsou předělávky starších věcí a některé zcela novinky). Více jako tradičně můžete najít v sekci Advance Orders na webu Games Workshop. A výběrem toho nejzajímavějšího se můžete pokochat zde.
Mezi modely hrdinů rozhodně zaujme tento povedený (a nepřeplácaný) Witch Hunter

A zcela novou jednotkou jsou Demigryph Knights (reedice klasických rytířů se ale nedočkáme - možná v příští vlně, která jistě dorazí za několik měsíců)

O povinné velké monstrum na každou novou armádu se stará například Karl Franz

A o jeden z velkých strojů tento Celestial Hurricanum

A z bezpočtu reedic pro řadu Citadel Finecast nelze než ukázat už notně klasický model Halfling Hot Pot Catapult ještě z éry, kdy Warhammer nebyl tak temný (a vážný)
  • Pokud pořád váháte, jak se bude pracovat s novou kolekcí barev a jak ji vlastně budete používat, tak ve spoustě článků na toto téma se na webu Games Workshop se objevil i tento seznam vhodných barev pro různé armády. Určitě doporučuji prohlédnout, pokud se chystáte s novými barvami pracovat.
  • Forge World se v uplynulé týdnu uvedl hned několika novinkami, v první řadě do sekce New Stuff (a tedy mezi modely s brzkým datem vydání) přibyla jednotka terminátorů ve zbroji třídy Tartaros.
Vesmírný mariňák ve zbroji třídy Tartaros
  • No a krom toho Forge World zveřejnil i malou ochutnávku chystaných novinek - Storm Eagle Assault Gunship, Deimos Pattern Predator Executioner či zbraňové volby pro už dříve odhaleného Chaos Decimatora. A taktéž knihu Imperial Armour Model Masterclass Volume 2, která má přinést tipy k malování vašich modelů. Všechny tyto novinky by se měly v nejbližších týdnech objevit i na oficiálních stránkách.
Storm Eagle Assault Gunship
  • Warhammer Forge konečně odhalil více informací ke své druhé knize rozšíření pro Warhammer Fantasy Battles, Monstrous Arcanum. Podrobnosti k této113-stránkové knize najdete v sekci New Stuff na webu Forge World. Cena? 32 liber.
  • Připravovaná multiplayerová počítačová hra Warhammer 40.000: Dark Millenium se kvůli finančním trablům svého tvůrce, společnosti THQ, mění v single-playerovou záležitost s výrazným multiplayerem. Nezbývá než poznamenat, že můžeme být rádi alespoň za to, reálně totiž hrozilo i ukončení projektu.
  • I Wyrd Miniatures, tvůrce populárního Malifaux, se účastní tradičního parodování velikonočního období. Můžete si tak zakoupit dvojice stylových modelů, které se ve hře rozhodně neztratí. Více zde.
Vynikající War Rooster
  • Chystá se nová vlna novinek pro Dystopian Wars, i u nás stále více populárnější steampunkovou hru. Na své si v tomto případě přijdou hráči Republiky Francie, která je už šestou frakcí hratelnou v této hře. Více v tomto příspěvku na Tabletop Gaming News.
Mobilní letiště patří k těm větším modelům

Námořnictvo pak podpoří třeba tyto křižníky
  • Historická wargamingová hra Flames of War, která proslula především svou řadou z druhé světové války, se dostává do své třetí edice. Při té příležitosti vychází i nový starter, který se má do prodeje dostat v průběhu dubna. Kromě minipravidel (296 stran!) bude obsahovat i dvojici  německých tanků a trojici britských tanků - obojí čekejte v plastu. O kompletním obsahu balení si můžete přečíst v této novince na webu Flames of War.
Obsah nového starteru pro Flames of War

Žádné komentáře:

Okomentovat