pondělí 30. dubna 2012

Wargamingové novinky týden 17/2012

Třetina letošního roku už je skoro za námi a blíží se květen. Poslední kompletně dubnový víkend byl ve světě wargamingu ve znamení několika zajímavých novinek.

  • Games Workshop odhalilo druhou vlnu nových modelů pro necrony - zejména různé menší stroje a charaktery - a to ve stylu jejich nového fluffového přepracování (tedy už žádná masovost). Kompletní sadu novinek si můžete prohlédnout jako tradičně v Advance Orders na webu Games Workshop.
Vargard Obyron

Triach Stalker
  • Pokud jste čekali na nové modely pro populární sci-fi hru Infinity, tak vás možná překvapilo, že se nic nového minulý týden neobjevilo. Nebojte se, posunutí novinek bylo zcela záměrné kvůli významných wargamingovým akcím, které by podle studia Corvus Belli přehlušily případné odhalení novinek.
  • Když Trace Rumours před několika týdny zmínil wargamingové projekty na Kickstarteru, nikdo asi netušil, že se jich od té doby o financování bude ucházet taková řada. A jedním z nejúspěšnějších se zdá být Zombicide, které s cílem vybrat 20 tisic dolarů už přesáhlo metu 200 tisíc a to tomuhle projektu ještě nějakých šest dní pro hledání přispěvatelů zbývá. Další zde úspěšnou hrou je pak Ogre, remake starého hitu simulujícího boje sci-fi tanků s 350 tisíci dolary (z 20tisícového cíle) a 11 zbývajícími dny. Že by inspirace?
  • Wargaming.cz tentokrát v sekci pro registrované lehce zabrousil do tématu nemrtvých ze světa Warhammeru Fantasy Battles, ale zejména začal publikovat sérii taktik a rad ke hraní Infinity. Jejich seznam můžete najít zde a několik nepublikovaných dílů je i na fóru. Těšte se na pokračování!

1 komentář: