pondělí 21. prosince 2009

Avatar 3D

Kdysi dávno jsem v rubrice "mimo soudek" zmiňoval film Jamese Camerona Avatar. Měsíc se s měsícem  sešel a film je od minulého čtvrtka v kinech. A dneska jsem se na něj konečně dostal i já. A můžu říci, stálo to za to...




Viděl jsem jeho 3D verzi a řekl bych, že musí být nesrovnatelná s tou klasickou. Pokud chcete vidět hranice výpravnosti dnešní kinematografie, tak není lepší volby. A ať už mi nikdo netvrdí, že by nešel neanimovaně zfilmovat příběh ze univerza Warhammeru 40.000.
Jistě, tento snímek má řadu nedostatků. Někomu může vadit přílišný apel na soužití s přírodou, "jakobyindiánsští" mimozemšťané či zdánlivě podivná romantická zápletka. Jistě, toho všeho si pravděpodobně všimnete - v těch chvílích, kdy budete moci zrovna pořádně vydechnout po dalších dechberoucí scéně. A tou nemyslím jen boje, ale i úžasně prokreslené pozadí Pandory, na které se vše odehrává. Když tohle vidíte, odpustili byste většinu chyb.
Rozhodně vám doporučuji se na tenhle film podívat. A když už na něj vyrazíte, připlaťte si i za tu 3D verzi. Možná to není slibovaná filmová revoluce, ale k čemu by ta byla, kdyby ji už nikdo nedokázal překonat. A to u Avatara alespoň po výpravné stránce rozhodně nebude lehké...

Na česky dabovaný trailer (verzi s dabingem uvidíte ve 3D, mimo 3D pak s titulky) se můžete podívat pod tímto odkazem na Youtube.

P.S. Pokud máte závratě z výšek, možná si návštěvu tohohle filmu ještě rozmyslete, tady se pěkných výhledů vedle sebe řádně užijete.

1 komentář:

  1. Musím říct, že jsem Avatara ve 3D taky viděl a při některých scénách mě opravdu jímaly závratě. Jinak jen škoda na můj vkus přílišného mystična náboženství těch domorodců, to na mě bylo občas dost.

    OdpovědětVymazat