středa 3. února 2010

NOVÝ WEB: PhpBB jede

Tak jsem se dneska konečně vrhnul na nové a lepší fórum, než je to základní drupalovské (které ale rozhodně není špatné). Vybral jsem si již zmíněné phpBB v aktuální verzi 3.0.6. Instalace samotného fóra šla jako po drátku a já už žil v představách, že za hodinku budu mít všechnou sfouknuto. Jenže problém nastal s modulem, který měl propojit fórum s Drupalem, aby nebylo třeba dvojího přihlašování (což byla pro mě dost zásadní podmínka, bez které bych zůstal u původních "drupalovských" řešení). Jen samotné nalezení toho, co musím upravit mi zabralo nějaké 3-4 hodiny, popis byl trochu zmatenější, tak jsem v závěru a na vrcholu zoufalství musel hledat na fórech.
Nakonec jsem vše odpoledne nastavil, jenže ouha, nový modul se bil se starým, který se jmenuje Pathauto a zajišťuje pěkné URL adresy. Super, další dvě hodinky strávené různým nastavováním, až jsem nakonec Pathauto obětoval pro vyšší dobro. A přihlašování už jelo. Začal jsem tedy tvořit strukturu fóra (testeři se mohou podívat zde, ostatní, tedy neregistrovaní nic moc neuvidí - jen je třeba se nejprve přihlásit na samotný web, čímž by měla proběhnout synchronizace profilu, který zatím na fóru bez vašeho předchozího přihlášení není vytvořen), což jsem dokončil až před chvilkou.
Ještě ale zbývá dost nedodělků - nefunguje zejména přenos avatarů (obrázků uživatelů) - to se pokusím napravit zítra, pokud to ale nepůjde, bude se s tím asi třeba smířit a nahrávat je nadvakrát. No ale hlavně že funguje jednorázové přihlašování, to mi spadl po celém dni sedění u počítače kámen ze srdce.

1 komentář:

  1. Tak avatary to synchronizovat umí, ale jen ve směru z fóra do drupalu - obráceně to nejde a dokonce se po odhlášení avatar smaže :-D

    OdpovědětVymazat