sobota 31. října 2009

8. edice Warhammeru?

Objevuje se čím dál více spekulací o nové edici Warhammer Fantasy Battles, už 8. v pořadí, která by se snad měla objevit příští rok v létě. Dnešní zvěsti z Warseeru dokonce zmiňují, že v nové startovní krabici by měli být Říše a orkové (nové modely pro říšské rytíře a orčí jezdce na kancích). Následovat by měl nový armybook pro orky a gobliny na začátku roku 2011.
Celkově to zní zajímavě - výše zmíněné modely by jistě nějaké nové verze zasloužily. Pravidla by, dle mého odhadu, neměly dostát velkých změn. Tak zbývá jen otázka pravdivosti. Možná se mnohým zdá, že je docela brzy na novou edici, ale pokud se podíváme do historie (připomínám, předchozích 7 edic vyšlo v letech 1983-1984-1987-1992-1996-2000-2006), tak to tak úplně není pravda. Navíc nová edice Warhammer Fantasy Battles je pro Games Workshop jistým způsobem zlatý důl, který této firmě může pomoci dostat se hodně vysoko v černých číslech. No, uvidíme...

P.S. Nemluvě o nových orcích a goblinech, což jsou určitě jedna z nejoblíbenějších armád. A že se nedostalo na spoustu dalších armád při vydávání nových pravidel? Tak to je, prostě se nehrají tak často, aby se GW vyplatilo pro ně připravovat novinky každých pár let.

Žádné komentáře:

Okomentovat