sobota 10. října 2009

UPOUTÁVKA: Inkvizice

Vesmír je plný hrůz. Lidstvo leží na hraně věčného zatracení jak fyzického, tak duchovního. Situace je na vážkách. Jeden malý kamínek a křehká rovnováha se může sesypat jako domeček z karet. Proto jsou zde stateční členové Inkvizice, kteří bdí nad budoucností celé lidské rasy...

Inkvizice se člení do několika řádů, z nichž nejznámnější a zřejmě i nejvýznamnější jsou Ordo Hereticus (též známé jako lovci čarodějnic) a Ordo Malleus (též známé jako lovci démonů).
V jejích řadách se pohybují takřka legendární postavy historie Impéria jako jsou inkvizitoři Tyrus, Coteaz či Eisenhorn.
Jsou však i další řády - třeba Ordo Xenos - lovci cizáků, mezi které patří třeba inkvizitor Lok.
Úkol inkvizitorů je neskutečně tížívý. Aby jim jeho náročné plnění bylo ulehčeno, jak jen to je možné, poskytuje Impérium Inkvizici maximální podporu a práva. Nejsou to jen speciální oddíly vesmírných mariňáků (jako Ordo Malleus podporující kapitula Šedých Rytířů či Hlídka Smrti, která sdružuje jedny z nejlepších válečníků vesmírných mariňáků, aby bojovali proti cizákům), ale i celé regimenty imperiální gardy, nad kterými může inkvizitor převzít kontrolu pouhým slovem. Nejhrůznější pravomocí inkvizitorů je však možnost vyhlásit nad planetou Exterminatus a zbavit ji existence.

Žádné komentáře:

Okomentovat