neděle 18. října 2009

Trocha statistik

Když je teď taková okurková sezóna, kdy se čeká na další vlny supertajných novinek od GW (kterých je v poslední době opravdu docela málo - mimochodem, víte že se spekuluje o další edici WFB?), tak asi nebude od škody odhalit nějaká ta čísla návštěvnosti tohoto blogu a trochu i W40K webu a Wargames Worldu.
Začněme s blogem, protože tady je situace zajímavější, jelikož se stále ještě neustálila. U blogu počet návštěv každý měsíc narůstá o nějakých 40-50%, což je hodně slušné číslo :-) Akorát je třeba si samozřejmě uvědomit, že se stále nejedná o nijak velká absolutní čísla - v posledních dnech je to okolo 30 návštěv denně.
U výše zmíněných webů je situace samozřejmě jiná. Zde už se návštěvnost řekněme ustálila - většina lidí už o nich ví a zvykla si je navštěvovat se svou vlastní frekvencí. Zde jsou nárůsty řekněme už jen v řádu jednotek a jsou notně ovlivněné tím, jak zrovna často aktualizuji :-D I tak se ale počet zobrazených stran, který u těchto webů hlavně pozoruji (jelikož počet návštěv se jen těžko získává, protože mnohé jsou samozřejmě započteny dvakrát, protože jsou obě stránky hodně propojeny), pohybuje v desítkách tisíc měsíčně. A to už je docela slušné číslo, jsem zvědavý, jak s ním zamíchá nový web (na kterém ale bude využita i jiná metoda měření statistik, takže se mohou objevit výraznější odchylky i při nezměněné návštěvnosti)...

Žádné komentáře:

Okomentovat