úterý 26. ledna 2010

Další Forge World?

Už někdy od srpna minulého roku se šeptá, že by mohlo GW vytvořit další dceřinou firmu podobnou Forge Worldu, akorát zaměřenou na WFB, který v poslední letech Forge World zcela vynechává. V posledních týdnech tyto novinky poněkud gradují a dá se očekávat, že pokud se jedná o reálné plány na blízkou budoucnost, mělo by se oznámení objevit v nejbližší době. Možná v souvislosti s novou edicí WFB, které se máme údajně dočkat v půlce tohoto roku, takže už je pomalu čas na to, aby GW tento fakt také potvrdilo (nebo tak naopak neučinilo).
Mezitím už na různých fórech hráči vytvořili slušný seznam toho, co by tato firma mohla v budoucnu vyrábět. Nicméně pokud vznikne, lze očekávat, že v tomto ohledu bude kopírovat úspěšný Forge World. To znamená vytváření doplňkových balíčků pro aktuální jednotky z produkce GW a také zcela nové jednotky pro armády aktuální (zejména stroje, hrdiny,...) i zcela nové frakce (že by se konečně dostalo na trpaslíky Chaosu nebo na různé žoldáky?).
Jisté je, že vzhledem k velmi zajímavé produkci Forge Worldu by vytvoření další podobné společnosti bylo skutečným přínosem pro každého hráče WFB, protože by šlo očekávat značné rozšíření modelových řad i dodání dalších pravidel (ty by nicméně dále více nezasahovaly do složitosti herního systému, protože by se jednalo o pravidla zejména pro "přátelské hry"). Jisté je, že WFB absencí podobné podpory trpí, takže s tím dříve nebo později bude muset GW něco udělat.

Žádné komentáře:

Okomentovat