neděle 10. ledna 2010

Výdělky GW nad očekáváními

Bell of Lost Souls upozornil na několik článků (BusinessWeek, Financial Times, Telegraph) věnujícím se oznámení GW o zvýšení očekávaného výdělku v tomto obchodním roce (připomínám, že GW jej má nastavený od začátku června do konce května, ne ke konci kalendářního roku). Ten se má před zdaněním zvýšit na nějakých cca 14 milionů liber z očekávaných 9 milionů liber. Vše jsou samozřejmě zatím pouhé odhady. Na to samozřejmě zareagoval akciový trh a tržní hodnota celé firmy stoupla na 103,5 milionů liber (to je cca 3 miliardy korun).
Připomeňme si, že velká část navýšení výdělků je zřejmě výsledkem snah zbavit firmu nadbytečných částí, s čímž GW začalo oficiálně před nějakými 2 lety, tedy ještě před nástupem ekonomické krize, což této společnosti zcela jistě přineslo konkurenční výhodu. Pro porovnání, v loňském roce byl zisk GW před zdaněním 7,5 milionů liber při tržbách (prodejích) 125,7 milionů liber.
Bude určitě zajímavé, až GW zveřejní výsledky za tento rok, zisk zřejmě stoupne, zajímavé ale bude podívat se na prodeje (zda ty také stouply nebo je zisk opravdu jen výsledkem zeštíhlování firmy - na což narážejí některé komentáře) a zbylé podrobnější informace. Trace Rumours se tomu bude určitě věnovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat