úterý 3. listopadu 2009

Bestie Chaosu

Když už jsem včera uvedl pár novinek k tyranidům, nebylo by od věci podobně shrnout i armádu, která bude následovat po nich, a to Bestie Chaosu pro Warhammer Fantasy Battles. Do nějakých detailů k pravidlům se moc pouštět nebudu, protože tady je led opravdu hodně tenký a mnoho zvěstí z této oblasti se může ukázat jen jako přání nějakých hráčů...
Nejprve tedy důležitá data. Bestie Chaosu vyjdou v únoru příštího roku a objevit by se měly v Advance Orders na stránce Games Workshop snad 4. ledna. Teď k základním pravidlům - Bestie Chaosu by měly mít jakousi obdobu upířích sil (Vampire Powers) či darů Chaosu (jaku u Warriors of Chaos), snad zvanou mutace. Ty by jim měly přinášet určité výhody. Významně by se nemělo měnit pravidlo pro stávající Ambush.
Z jednotek, které mají Bestie Chaosu k dispozici, možná pár aktuálních jednotek vypadne (troll Chaosu?). Na druhou stranu se neví o moc nových jednotkách, takže bych řekl, že buď se ještě nějaké nové objeví nebo ty stávající zůstanou. Nemyslím si, že je pravděpodobné snižování počtu voleb jednotek - to by byl od GW (komerční) nerozum.
Z těch nových je (stále se ale, upozorňuji, pohybujeme spíše v rovině zvěstí, než potvrzených novinek) pravděpodobná náhrada Harpií zvaná Gargoylové (nebo nějak podobně). Objevit by se mělo také nové monstrum Gorgona. Obě dvě jednotky samozřejmě dostanou nové modely. Spolu s nimi se také určitě objeví nějaké nové miniatury i pro charaktery (ať už speciální či "běžné" - zde se spekuluje o dvojici Beastlord a Bray Shaman). V plastových boxech by pak měli vyjít Bestigoři a Minotaurové.


"Staří" Bestigoři - jak je vidno, už opravdu potřebují nové modely (ovšem v armádě Bestií Chaosu v tomto ohledu rozhodně nejsou sami)


Jak vidíte, je toho docela dost. Do vydání ale zbývá ještě něco přes tři měsíce, takže se ještě mnohé může změnit...

Žádné komentáře:

Okomentovat