úterý 24. listopadu 2009

Blood Bowl: videogame

Mnozí z vás si už jistě všimli na pultech v prodejnách počítačových (i jiných) her krabičky s nápisem Blood Bowl. Dneska jsem narazil na jednu novinku k této hře a uvědomil si, že by nebylo od věci trochu se o prvním Blood Bowlu zmínit i na blogu. Pro ty co náhodou neví, o čem je řeč, tak Blood Bowl, jak trochu název napovídá, je fantasy obdobou amerického fotbalu se všemi oblíbenými i neoblíbenými rasami obývajícími svět Warhammeru Fantasy Battles.
Ještě než se dostanu k už tradičním video ukázkám, rád bych zmínil, že o videohře Blood Bowl jsem se okrajově zmiňoval v poslední době několikrát a to v souvislosti s restrikcemi vůči fanouškovským stránkám stolní verze a nebezpečí ztráty copyrightu, které naopak hrozí GW.
Nebudu hru dlouze představovat, její základní rysy si můžete prohlédnout v následujícím traileru, kde uvidíte, že si svůj tým (jednotlivé hráče) můžete upravovat rozdílným vybavením, trénovat s nimi, hrát turnaje (realtime nebo i tahově) a podobně. Sám jsem hru ještě nehrál, ale asi by nebylo od věci sehnat si nějaké demo a vyzkoušet si ji.



No a novinkou, na kterou jsem narazil, je doplněk, který do hry přidává temné elfy. Jejich video si můžete prohlédnout níže. Super je fakt, že se jedná o doplněk zadarmo, volně stažitelný z internetu, takže krom 8 ras (trpaslíci, Chaos, lesní elfové, lizardmeni, orkové, skaveni, goblini, lidé) přístupných už v základní hře si můžete bez omezení zahrát i za další.


Žádné komentáře:

Okomentovat