úterý 3. listopadu 2009

Jaws of the World Wolf

Na jednom zahraničním blogu vyšel článek věnující se použití nové vlčí psychické síly Jaws of the World Wolf, zkráceně JotWW. Některé úvahy jsou přinejmenším zajímavé a rád bych tento článek zkráceně přeložil a upozornil na některé myšlenky.

Pro ty co ještě neznají kodex Hvězdných Vlků naspaměť jen uvedu že se jedná o kouzlo, kdy se udělá linka 24” od daného modelu libovoným směrem a modely, které tato linka protne, musí složit test Iniciativy jinak jsou „removed from play”. Jednoduše řečeno.

Teď pár postřehů, které nejsou na první pohled zřejmé. JotWW je psychic shooting attack, ale na druhou stranu se při něm necílí jednotka, tudíž není potřeba Line of Sight a stejně tak si Iniciativní test musí hodit i modely zaseknuté v close combat. Teoreticky pokud není potřeba Line of Sight není potřeba ani fire point na tanku a tudíž Priest může použít tuto sílu i v/z Land Raideru.

Dále se článek věnuje i taktice. Kdy za použití Thunder hammer se soupeři snižuje Iniciativa. Nicměně, načasování i potřeba zůstat v chargi 1 nebo 2 assault faze takovéto kombo troche komplikují. Zajímavá je však myšlenka dostat Priesta v drop podu, k pro vás nepříjemnému již zaseknutému assaultu, a pokusit se problémové soupeřovy modely zničit. Popřípadě způsobit fallbeckující jednotce takové ztráty aby se již neregroupnula. Případně pomocí tankshocků dostrkat co nejvíce soupeřových modelů na jedno místo pro ještě efektivnější lajnu.

Jen doplním, že díky možnosti až dvou HQ jako jeden HQ slot, lze takovéto lajny dostat do hry až 4 při ceně 100pts/Priest a soupeři jako Tau, Nurgové, Orkové, IG, Tyranid a další budou jen nevěřícně kroutit hlavou co to zase inženýři v GW vymysleli.

Jaký je váš názor na nové Vlky a hlavně jejich psychické sily? Napište nám komentář.

3 komentáře:

  1. Zajímalo by mne jestli jste nahodou nekdo neobjevil roster nových vlků... Chystam se neco postavit a hodila by se mi inspěrace...

    OdpovědětVymazat
  2. Doporučuji projít třeba fóra na Warseeru (http://www.warseer.com/forums/) - konkrétně 40K Tactics a 40K Army Lists - je toho tam dost...

    OdpovědětVymazat
  3. Ok dik moc určitě se na to mrknu.

    OdpovědětVymazat