pátek 27. listopadu 2009

NOVÝ WEB: Přípravy

V jednom nejmenovaném časopise o počítačích jsem se dneska dočetl krátkou zprávu o  nejmenovaném webu o cestování (který zejména nabízí zájezdy), na kterém je přes 1200 normostran textů o jednotlivých turistických destinacích a který navštěvuje 150 tisíc návštěvníků měsíčně. Vzpomněl jsem si, jak jsem kdysi, když byly ještě přípravy nového webu v plenkách, kvůli revizím starých článků počítal normostrany na webech Wargames World a W40K Web. Jelikož jsem neměl připojení na net a nemohl si tak zkontrolovat, jaká čísla mě to tehdy vyšla, rozhodl jsem se, že si to znovu spočtu.
No nebudu to prodlužovat, vyšlo mi přes 1000 normostran. Počítal jsem prakticky jen fluff Warhammeru 40.000 a pozadí Warhammeru Fantasy Battles - což mi dohromady dalo nějakých 965 stran ("ustrkované" WFB se na tom podílelo jen 120 NS) a přes tisícovku jsem se dostal po připočítání různých hobby článků a té trochy, co mám na webu k LOTRovi (to už byl spíš odhad, protože se mi s tím už nechtělo dál dělat).
Vcelku slušná porce, že? A pár příjemných novinek na závěr k tomu - na Wargaming.cz mám připraveno (zatím jen přeloženo/napsáno, ne zkorigováno) dalších 125 normostran v cca 150 článcích. Samozřejmě ne všechny se na internetu objeví najednou, ale po ukončení testování (jehož začátek se blíží, sledujte tento blog kvůli podrobnostech, účast bude stát za to) jich na webu bude většina.
A to ještě není všechno - pravděpodobně dojde i k vytvoření historické subsekce webu, na který se přesunou partnerské stránky Via Historia disponující dalšími necelými 200 normostranami historických článků...
Takže co se týče počtu normostran, není na tom budoucí Wargaming.cz špatně, teď jen lehce znásobit tu návštěvnost :-)

4 komentáře:

  1. hezky cisla(hlavne 150 clanku:). Jinak verim, ze as tu bude novy web s forem, ze se ti navstevnost o neco zvysi.)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky :-) No ona spousta článků je hodně krátká - to zas na druhou stranu vyvažuje pár dost dlouhých, takže si každý asi přijde na své... Na fórum už jsem taky zvědavý, stále trochu zvažuji jeho formu ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. A kde že se dá hlásit na betatest?

    OdpovědětVymazat
  4. Zatím nikde, ještě tam musím nastavit a ozkoušet pár věcí, aby to vůbec mělo smysl. A pak taky samozřejmě dát nějaký "zkušební" obsah...

    OdpovědětVymazat